Počela nova školska godina

Za više od 800.000 učenika danas je počela školska godina. U klupe će prvi put sesti 67.000 đaka-prvaka, dok će u prvim razredima srednjih škola biti približno isti broj – 66.800 učenika. Kada je reč o prvacima, njih je manje za skoro 60 odeljenja, a sa druge strane za tehnološki višak je proglašeno 4.500 nastavnika i učitelja.

Đaka prvaka je za 1.850 manje nego prošle godine. Njih, kao i đake petog razreda, očekuju novine u poređenju sa prethodnim generacijama.U Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Kosovskoj Mitrovici jutros je priređen svečani doček za đake prvake. Kao i obično, oni su toplim rečima nastavnika i direktora i prigodnim zabavnim programom njihovih starijih drugova, dočekani prvog i najvažnijeg dana u njihovom životu.

A škola “Sveti Sava ” ove godine dočekuje učenike i nastavnike u novom adaptiranom prostoru i novom aneksu postojeće školske zgrade, koju otvara predsednik Privremenog Organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Humanitarna organizacija „Srpska solidarnost hranom“ iz Beograda, u saradnji sa Stomatološkom komorom Srbije, učenicima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Prilužju pred početak školske godine, donirala je 1400 svezaka i školskog pribora.

Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još