• Početna>
  • Vesti>

OŠ “Vuk Karadžić”: Postavite temelje obrazovanja koje ćete dograđivati

Osnovna škola “Vuk Karadžić” iz Zvečana danas je svečano dočekala polazak nove generacije đaka prvaka. Škola je od danas bogatija za četiri odeljenja prvog razreda.

Roditeljima mališana kao i svima prisutnima, obratila se direktora škole Slađana Fićović, koja je đacima poželela srećan polazak u školu kao i “pune knjižice petica” i tom prilikom istakla da će mališani dugo pamtiti svoj polazak u prvi razred kao i upoznavanje sa učiteljicom.

“Mislim da svako od nas pamti prvi dan škole, kao i prvi susret sa učiteljicama. To pamtimo dok ne zakoračimo u svet odraslih. Ono u šta sam danas sigurna je to da je svako od vas dobio najbolju učiteljicu, koja će vam od sada biti druga majka. Želim da se u narednih osam godina, koje ćete provesti u osnovnoj školi, osećate dobro, da postavite čvrste temelje obrazovanja koje ćete stalno dograđivati. Znanje koje ćete ovde steći, kao drugove i drugarice pratiće vas tokom celog života” poručila je Fićović.

   

Prisutnima se obratio i predstavnik lokalne samouprave Ranko Nedeljković, koji je takođe poželeo srećan polazak u prvi razred i podelio skromne poklone prvacima.

“Ovo je jedna prestižno obrazovna ustanova. Roditelji treba da znaju da su deca u sigurnim rukama. Kao škola koja ima dugu tradiciju i kvalitetne rezultate iza sebe, ova škola ima i veliki broj naučnika, prosvetitelja, mnogo dobrih ljudi koji su ostavili pečat” istakao je Nedeljković.

Iz lokalne samouprave je najavljeno da će najkasnije za nedelju dana, đaci dobiti nove đačke torbe i pernice.

Nakon prozivke učenika – đaka prvaka, mališani su se upoznali sa svojim učiteljicama koje su im pokazale učionice i uvele u svet znanja i društva.

U opštini Zvečan, ove godine je 57 dece upisalo prvi razred u OŠ “Vuk Karadžić”, petnaest u OŠ “Sveti Sava” u Žerovnici i četvoro dece u OŠ “Banović Strahinja” u Banjskoj.

 

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još