Novih 420 kvadrata za OŠ “Sveti Sava”

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i načelnica školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Jasmina Dedić svečano su danas otvorili  nove prostorije dograđene na već postojeći školski objekat osnovne škole “Sveti Sava”.

Na ovaj način,  ovoj prosvetnoj ustanovi na raspolaganje je stavljeno dodatnih 420 kvadrata. Sredstva u iznosu od približno 22 miliona dinara obezbedio je privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.

“Ovim smo dobili zbornicu, kancelariju za stručne saradnike, četiri učionice, kupatila a uskoro će biti  sve to opremljeno i novim nameštajem” rekao je direktor ove prosvetne ustanove Milorad Jovanović.

On je zahvalio predsedniku Privremenog organa Aleksandru Spiriću i načelnici školske uprave Jamini Dedić na razumevanju i bezuslovnoj podršci.

“Čini mi se da je Kosovska MIttrovica danas jedan od najlepših gradova Srbije” rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska MItrovica Aleksandar Spirić i poručio da dečja graja i radost ulivaju nadu.

“Nadograđujte svoje znanje jer smo bogati onoliko koliko znamo.  mi svakodnevno učimo, a Bogu hvala imamo i od koga. A na nama je da nadograđujemo sve škole na području grada” rekao je Spirić i dodao da je obrazovanje u Kosovskoj Mitrovici vrlo značajno za naš opstanak.

 

Puno sreće u radu  deci i njihovim učiteljima i nastavnicima poželela je i načelnica školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Jamsina Dedić.

“Lepo je što se svakog dana ulaže nešto novo u obrazovanje Ovo je jedan novi korak ka boljoj i svetlijoj budućnosti” rekla je Dedić.

 

Đaci ove škole izveli su prigodan muzičko-recitatorski program.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još