• Početna>
  • Vesti>

Kruševac: Pesničko veče i promocija knjiga pesnika Milutina Popadića iz Leška

Pesničko veče o Kosovu i Metohiji i promocija knjiga “Poreklo” i “Zaveštanje” pesnika Milutina Popadića biće održana u nedelju, 2. septembra u 18.30 h u porti crkve Svetog Đorđa u Kruševcu.

U programu učestvuje Etno grupa Božurovi Careva grada.

Promocija i pesničko veče se održavaju u organizaciji Eparhije kruševačke i uz blagoslov njegovog Preosveštenstva Episkopa kruševačkog gospodina Davida.

Knjiga „Poreklo“ je zbirka pesama, gde se prepliću rodoljubiva i duhovna poezija srpskog naroda, ali i ljubavna i socijalna.

“Rodoljubiva poezija Milutina Popadića nadmašuje svoje vreme i predstavlja putokaz sadašnjim, ali najavljuje put i mnogim budućim generacijama” kaže u recenziji knjige Nikola Mihajlović. ” Milutin je pesnik ljubavi i prirode. Njegove teme su neprolazne. To su velike istine o najvećim motivima života i umetnosti: o Bogu, o ljubavi i smrti, o suštini postojanja, navodi Mihajlović.

Milutin Popadić rođen je u Prištini. Posle osnovne škole upisuje Bogosloviju “Sv. Kirila i Metodija” u Prizrenu. Nakon 1999. primoran da napusti Kosovo i Metohiju, školovanje nastavlja u Sremskim Karlovcima, a Pravoslavni Bogoslovski fakultet završava u Beogradu. Vraća se na Kosovo i Metohiju, gde danas živi, radi i stvara u Lešku.

Sledeću promociju Popadić će imati u petak 7. septembra, u rodnoj Prištini.

O tome opširnije u utorak 4. septembra u okviru emisije ” U centru pažnje” Radio Kosovske Mitrovice.

 

Izvor/foto: Radio Kosovska Mitrovica

 

 

Radio Kosovska Mitrovica: Sva prava zadržana

Comments

Pročitaj još