Vučić preneo Kifu: Srbija neće prihvatiti ponižavajuće rešenje za KiM

Predsednik Aleksandar Vučić primio je britanskog ambasadora Denisa Kifa, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, kao i o rezultatima Samita o Zapadnom Balkanu, održanog u Londonu.

Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, koji je od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju Pres-službe predsednika Republike.

Ambasador Kif je istakao da je Samit u Londonu pokazao da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da deli ciljeve o postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Dodao je da Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, kroz projekte poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane u okviru Fonda za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji.

Dvojica sagovornika su, u vezi sa situacijom u regionu, razgovarali o stanju dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je istakao potrebu postizanja trajnog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, ali koje ne bi bilo suprotstavljeno državnim i nacionalnim interesima Srbije.

“Srbija nikad neće prihvatiti rešenje koje bi bilo ponižavajuće za našu državu i naš narod”, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je istakao da se Srbija zalaže za jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i za razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja i obima njihovih investicija.

 

Izvor: RTS

Foto: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."