Haradinaj: Nemam vremena da učestvujem u dijalogu

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da nema vremena da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu i još jednom ponovio da je protiv bilo kakve ideje o razmeni ili korekciji granica između Kosova i Srbije, piše prištinski “Zeri”.

Upitan zašto ne učestvuje u procesu dijaloga u Briselu, Haradinaj je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da ne odbija obaveze koje mu nalaže kosovski ustav, ali da za dijalog nema vremena.

Haradinaj je ponovo poručio da će se “snažno suprotstaviti razarajućim idejama u vezi sa granicom” i pozvao, kako je rekao, sve prijateljske zemlje i međunarodne institucije koje podržavaju Prištiinu da se, takođe, suprotstave takvim “destruktivnim idejama” i ne dozvole im da prođu.

Prema njegovim rečima, pravno obavezujuću sporazum Beograda i Prištine biće “presudan korak za osiguranje stabilnosti i mira u regionu”.

“Međusobno priznavanje i trajni mir moraju biti jedini verodostojan rezultat ovog sporazuma”, naveo je Haradinaj i dodao da se sporazum Beograda i Prištine već dugo najavljuje, ali da su, kako je rekao, sada njegove smernice promenjene.

Smatra da je njegov stav o tome jasan i ispravan, te da je, kaže, pogrešno da se vraćamo nečemu što je već ispričano.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."