Dačić: Nisam siguran da i druga strana želi kompromis

Srbija je posvećena pronalaženju kompromisa Beograda i Prištine za rešenje pitanja Kosova, ali je još rano govoriti kada će to biti i da li će do toga doći, rekao je Ivica Dačić u Beču.

Kompromisno rešenje bi bilo u najboljem interesu i srpskog i albanskog naroda, rekao je Dačić dolazeći na neformalni sastanak ministara spoljnih poslova EU, kojima su se u Beču pridružili i šefovi diplomatija zemalja kandidata.

“To bi doprinelo stabilnosti čitavog regiona i otvorilo put u smislu članstva u EU”, poručio je ministar spoljnih poslova.

Međutim, sumnja u namere prištinske strane. “Još je rano govoriti o tome kada će to biti i da li će doći do kompromisnog rešenja, jer nisam siguran da i druga strana to želi”, smatra Dačić.

Ministri EU i Zapadnog Balkana razgovaraju o efikasnom multilateralizmu i pravnom globalnom poretku kao ključnim prioritetima Evropske zajedničke spoljne i bezbednosne politike.

Satanku pristvuju i komesar za pregovore o proširenju Johanes Han i izvestilac za Srbiju Evropskog parlamenta Dejvid Makalister.

 

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."