• Početna>
  • Vesti>

Spirić: Vučićeva poseta državni, ne politički događaj

 

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić  izjavio je danas da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, koja  je najavljena za naredni vikend, državnog a ne političkog karaktera.

„Možemo da iskažemo zajedničku podršku predsedniku Vučiću . Predstojeći skup –  i zaposleni i građanstvo, doživljavaju kao državni a ne politički događaj.  To je pitanje našeg ostanka i opstanka na području Kosova i Metohije“ podvukao je Spirić nakon sastanka sa direktorima javnih preduzeća sa područja Kosovske Mitrovice.

Spirić je napomenuo da će radovi na kompletnoj obnovi kolovoza na putu Kosovska Mitrovica  – Zvečan  u dužini od oko 3km biti završeni najverovatnije do 6. septembra, a sredstva za obnovu izdvojila je Vlada Republike Srbije.

On  je zahvalio  predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je izdejstvovao da se sredstva obezbede u rekordnom roku kako bi zahtev građana bio ispunjen što pre.

„Višegodišnji  zahtev za rešenje problem na deonici od Raškog potoka u ulici Kralja Petra pa do Zvečana, predsednik Vučić je usvojio i u roku od petnaest minuta je sve rešeno. Direkcija za puteve Srbije je izašla u susret i revitalizacija je uveliko u toku “ rekao je Spirić .

Spirić je dodao da se užurbano radi i na sanaciji udarnih rupa u samom gradu.

„Sva preduzeća i ustanove  koja funkcionišu  u srpskom sistemu, daju svoj maksimum da očuvaju državu Srbiju i da primenjuju njene zakone i to čine svakodnevno“ naglasio je Spirić i dodao da je zajednička poruka sa današnjeg sastanka  da  su svi jedinstveni u odluci da ostanu na svojim ognjištima.

Spirić je istakao i veliko angažovanje Kancelarije za Kosovo i Metohiju koja je u neprestanom kontaktu sa lokalnim samoupravama i ima sluha za potrebe građanstva.

S tim u vezi, on je podsetio da se trenutno na području grada podiže šest zgrada sa po 12 stambenih jedinica za zbrinjavanje mladih ljudi i socijalno ugroženih porodica , a do kraja godine, Spirić najavljuje  početak radova na izgradnji još četiri stambene zgrade.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još