Oliver Ivanović dobija ulicu u Kosovskoj Mitrovici

Na današnjoj redovnoj sednici SO Severna Mitrovica, osmoj po redu, usvojena je odluka o razmeni zemljišta u skladu sa odlukom o proceni Ministarstva finansija, kao i odluka o preimenovanju ulica u opštini Severna Mitrovica.

Sednici su prisustvovala 17 od 19 odbornika.

Glavna izvršna službenica opštinske administracije Severna Mitrovica Adrijana Hodžić je istakla da je lokacija zemljišta veoma bitna, jer su u pitanju mališani koji čekaju polazak u obdanište:

“Što se tiče razmene zemljišta koje će se prebaciti i biti u budućem vlasništvu opštine Severna Mitrovica jesu dve parcele koje se nalaze odmah iza postojećeg obdaništa. Kada smo krenuli sa procedurom razmene zemljišta, nismo birali vlasnika zemljišta, jer je to totalno nebitno. Nama je najbitnija lokacija i eto možda smo u neku ruku sprečili izgradnju nekih stambenih objekata i zapravo iskoristili mogućnost da se te parcele stave na korišćenje za opšte javno dobro, jer govorimo o deci koja trebaju da idu u obdanište” istakla je Hodžić.

Opština Severna Mitrovica će u zamenu za svojih 566 kvadratnih metara dobiti preko 900 kvadratnih metara, uz minimalnu doplatu.

“Ta procena je napravljena od strane Ministarstva finansija – relevantnog odeljenja koje je zaduženo da učestvuje i donese procenu kada je u pitanju razmena opštinskog zemljišta za privatno zemljište. Neophodno je da mi sada doplatimo određenu sumu jer zemljište koje ćemo prisvojiti je znatno veće u odnosu na ono koje mi nudimo, iako je opštinsko zemljište za nijansu procenjeno skuplje u odnosu na ono zemljište koje ćemo mi preuzeti” zaključila je Hodžić.

Dva predloga odborničke grupe “Srpska lista” koju je izneo Nemanja Biševac, u čast tragično nastradalom Oliveru Ivanoviću, da se ulica “Nemanjina” preimenuje u “Ulicu Olivera Ivanovića” je usvojen.

Ova ulica je predložena je jer se zgrada opštine, čija je izgradnja u toku, tu nalazi.

Usvojen je i predlog da se ulica “Kolašinska” preimenuje u “Ulicu Mitrovačkih žrtava”, u čast svih tragično nastradalih građana Opštine Severna Mitrovica.

Ovaj predlog podržan je od strane velikog broja građana i članova porodica nastradalih.

Kao poslednja tačka dnevnog reda, usvojene su izmene i dopune poslovnika o radu SO Severna Mitrovica, koje se tiču sitnih grešaka u prevodu i pravopisu na albanski jezik.

 

 

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još