Simić: Ohrabruju poruke koje svakodnevno stižu

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je u izjavi za TV Most u Zvečanu ukazao na pozitivne poruke koje stižu kao podrška predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ,i pozvao Srbe sa Kosova i Metohije da dođu na skup na kojem će biti predsednik Vučić.

“Nakon pozitivnih poruka koje smo čuli od Američke administracije pa i od predstavnika Evropske unije, danas smo čuli pozitivnu poruku koja dolazi iz Berlina. Ove pruke nisu plod slučajnosti već iza njih stoji zalaganje i rad pre svih predsednika Vučića da Međunarodna zajednica shvati da pitanje Kosova i metohije nije rešeno, ono mora da se postavi na sto i da se ulože interesi, kako celokupnog srpskog naroda tako i države Srbije, ali i Albanaca na Kosovu i Metohiji. Ukoliko želimo da postignemo trajni mir, da postignemo mir koji će omogućiti i ekonomski napredak i razvoj društva, kako u Prištini tako i u Beogradu potrebno je da se uvaže interesi Republike Srbije”.

On je dodao da su ovi pozitivni signali sa dobra uvertira dolaska predsednika  Aleksandra Vučića na Kosovo i Metohiju, kada će izložiti i smernice daljeg delovanja.

“Šta je to što Međunarodna zajednica može da ponudi Srbima na Kosovu i Metohiji? ” upitao je Simić i dodao:

“Očekujem da svi Srbi dođu na taj skup, bio on u Zubinom Potoku ili Kosovskoj Mitrovici, kako bi od samog predsednika čuli šta je to što možemo očekivati u Budućnosti.  Mi iz Srpske liste smatramo da će rešenje značiti bolji život za Srbe ma gde se oni nalazili, južno ili severno od Ibra i da će svaki Srbin dobiti više nego što ima danas na prostoru Kosova i Metohije”, izjavio je Igor Simić za TV Most u Zvečanu.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još