Haradinaj: Kosovo ima svoju granicu, nema potrebe za kreativnošću

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je u Draču da se zalaže za očuvanje aktuelnih granica Kosova i da nema potreba za kreativnošću u crtanju granica.

Haradinaj je na skupu o ekonomskoj saradnju u regionu rekao da “Kosovo ima svoje granice, ima granicu sa Albanijom, Crnom Gorom, Makedonijom i sa Srbijom, prenosi Radio slobodna Evropa.

“Mi poštujemo te granice i ne mislimo da nam je potrebna kreativnost za novo dizajniranje granica”, kazao je Haradinaj, pošto se prethodno kosovski predsednik Hašim Tači založio za “kreativna” rešenja.

 

Izvor: RTV Kim / Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."