Zeri: Septembar “vruć” mesec

Prištinski list “Zeri” najavio je “vruću jesen” na političkom planu, a kao jedan od najvažnijih događaja u tom “vrućem” kontekstu navodi posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu.

Vučić je, kaže Zeri, rekao da će tada izaći sa detaljnim planom za rešavanje “kosovskog pitanja”.

Navodeći i druge važne događaje, Zeri citira političke analitičare koji upozoravaju na mogućnost “eskalacije situacije”, ako Priština ne poveća kontrolu nad tim događajima.

List navodi da je među najvažnijim događajima i nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, gde će se, kako tvrde, razgovarati o “ujedinjenju Preševske doline” sa Kosovom.

Očekuje se, kaže list, da će se nastavak dijaloga Beograda i Prištine održati početkom septembra, a u kosovskom predsedništvu su najavili da će se za pregovaračkim stolom razmatrati pitanje Preševske doline, odnosno, zahtev Albanaca iz takozvane Preševske doline za ujedinjenje sa Kosovom.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Zeri / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."