Vučić: Veoma poštujem SPC, imam poverenje u Irineja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veoma poštuje Srpsku pravoslavnu crkvu i njene predstavnike.

Vučić je dodao i da neće loše govoriti o onim predstavnicima SPC koji se kako je rekao, na njega kamenom bacaju na dnevnom nivou.

“Imam puno poverenje u patrijarha Irineja. Pripadam srpskoj crkvi ali ako od mene očekujete da govorim nešto loše o njoj, ja to neću, čak ni o onima koji se na mene kamenom bacaju na dnevnom nivou. Neću da ulazim u to”, kazao je Vučić novinarima u Beogradu komentarišući poslednje istupe igumana manastira Visoki Dečani Save Janjića.

On je dodao da svako od nas ima mogućnost da narodu kaže “ovo je ono što nam srce govori a ovo što nam razum govori”.

 

Izvor: Beta

Foto: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."