Haradinaj o Albancima u Preševu

Albanci u takozvanoj Preševskoj dolini živeće “kao Bog” ukoliko ojačaju Kosovo i Albanija, izjavio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

On je to rekao za prištinsku RTV 21 odgovarajući na pitanje kako bi trebalo da se odnosi prema pitanju Albanaca u Preševskoj dolini, prenose prištinski mediji.

“Šta da radimo sa Albancima u Preševu? Da ojačamo Albaniju, da ojačamo kosovske Albance gde god da su i oni će da žive kao bogovi”, rekao je Haradinaj.

On je ponovio da kosovski predsednik Hašim Tači nema mandat od njega za pomeranje granica “na štetu teritorije”.

“Treba da zapamtimo da smo svi budale u ovoj zemlji ako oprostimo nekome Preševo – to su gluposti”, rekao je Haradinaj.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."