Diković i Kuoči o saradnji Vojske Srbije i Kfora

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković u susretu sa komandantom Kfora Salvatoreom Kuočijem ocenio da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji složena, te istakao da Vojska Srbije prepoznaje međunarodne snage na KiM kao važan faktor stabilnosti i garant bezbednosti za stanovništvo i zaštitu našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa.

Sastanci načelnika Generalštaba VS sa komandatom Kfora održavaju se redovno, a tema je i ovog puta, tokom susreta na niškom aerodromu, bila saradnja Vojske Srbije i Kfora i aktuelna bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji i duž administrativne linije sa KiM.

Reč je o susretima na visokom nivou Zajedničke komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma, koju čine komisija komande Kfora i komisija predstavnika snaga bezbednosti Republike Srbije. Sastanci Zajedničke komisije se održavaju na različitim nivoima od 1999. godine radi sprovođenja Vojnotehničkog sporazuma.

 

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."