• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Sa Kosovom nema granice, pa nema ni demarkacije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, izjavio je povodom zahteva kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se počne s radom na obeležavanju granice između Kosova i Srbije, da između centralne Srbije i Kosova ne postoji granica, već administrativna linija i da ne može doći do demarkacije.

Dačić je za televiziju Prva, rekao da Kosovo ne prati šta se dešava na međunarodnoj političkoj sceni.

“Oni su obeležavali rođendan (nekadašnjeg predsednika SAD Bila) Klintona, ja mislim da se to u njegovoj kući samo još obeležava. Kosovo je fikcija koja ne postoji u realnom delu međunarodne političke javnosti”, rekao je Dačić.

Upitan o stavu Rusije po pitanju razgraničenja za Albancima, ministar je rekao da Srbija ima najveću podršku od Rusije, da neće iznositi ideje i ulaziti u pregovore bez podrške te zemlje i da će Rusija podržati svaki predlog u interesu Srbije.

Dačić je dodao i da je dijalog sa Prištinom na početku, da nije daleko odmakao, a da on nije ni počeo na temu razgraničenja.

Upitan o vraćanju obaveznog vojnog roka za muškarce, Dačić je rekao da on pripada generaciji koja je služila vojsku, da on redovni vojni rok nikada ne bi ukinuo, ali da ga je teško vratiti kada je ukinut.

 

Izvor: RTV Kim / Beta

Comments

Pročitaj još