• Početna>
  • Vesti>

Vučić i Skot o dijalogu i idejama za postizanje rešenja za KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, razmenio je sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom mišljenje o stanju dijaloga Beograda i Prištine i idejama za postizanje rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Aleksandar Vučić je, kako je saopšteno, još jednom istakao potrebu postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost i omogućio ekonomski napredak.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je dijalog način za poboljšanje okolnosti na Kosovu i Metohiji, ukoliko mu se pristupi odgovorno i uz izbegavanje konfrontacija.

Ambasador Skot je pozvao Beograd i Prištinu da pokažu hrabrost, fleksibilnost i kreativnost u postizanju rešenja, koje bi doprinelo regionalnoj stabilnosti.

Predsednik Vučić i ambasador Skot su razgovarali i o američkoj podršci evropskom putu Srbije, koja se ogleda i u novčanoj pomoći za reformske procese, poput nedavnog povećanja pomoći u oblasti vladavine prava u iznosu od tri miliona dolara.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja američkih kompanija za ulaganje u Srbiji i sa ambasadorom Skotom je razmotrio konkretne mogućnosti za povećanje ekonomske saradnje dveju zemalja.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Comments

Pročitaj još