Đurić: Priština nema nameru da formira ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić reagovao je na izjavu šefa kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije Avnija Arifija koji je izjavio da su “ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta ZSO”.

“Arifijeva današnja izjava je samo potvrda onoga što sve vreme tvrdimo – da Priština nema, niti je ikada imala nameru da formira ZSO, iako su samo pre neka četiri meseca tvrdili da će ovoga puta sigurno ispuniti svoje obaveze”, navodi se u saopštenju Marka Đurića.

Takođe, direktor Kancelarije za KiM ističe da je Arifi imao dovoljno vremena da prouči ranije postignute dogovore.

“Ukoliko je pročitao, a nije razumeo Prvi briselski sporazum i ostale dogovore usaglašene u Briselu, ovim putem mu nudim pravnu pomoć kako bi mu ti materijali bili pojašnjeni“, zaključuje se u sapštenju Marka Đurića.

Inače, šef kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije Avni Arifi izjavio je ranije  , dasu zahtevi da  u taj dokument budu uključena ovlašćenja u oblasti imovine, privatizacije i privrede, kao i zahtev da obrazovanje bude deo obrazovnog sistema Srbije, po njemu neprihvatljivi.

Arifi je za Koha ditore kazao da se ZSO neće formirati dok se ne okonča dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, niti pre epiloga ideje predsednika Kosova Hašima Tačija o korekciji granica.

Radio Kosovska Mitrovica (saopštenje)

Comments

Pročitaj još