Arlov na Preobraženje u poseti Kosovu i Metohiji

Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, na Preobraženje Gospodnje, 19.avgusta 2018. godine posetiće Kosovo i Metohiju.

Na poziv Ace Mišića predsednika Privremenog organa Opštine Vučitrn i protojereja Milovana Kojića prisustvovaće obeležavanju hramovne slave hrama Sv. Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju.

Uz poziv na obeležavanje hramovne slave u Prilužju, Arlovu je i ova 99. poseta Kosovu i Metohiji humanitarnog  karaktera.

Arlov će ispred Hrama u Prilužju uručiti jednokratnu pomoć  Odbora u vrednosti 400 evra višečlanoj porodici Vladimira i Marine Ruistić iz Prilužja koji imaju četvoro dece.

Predsednik Odbora Milorad Arlov uručiće šest stipendija u vrednosti 2. 400 evra koje već duži period stipedira Odbor zahvaljujući humanim ljudima Republike Srpske.

Stipendije za šestoro dece biće uručene u ponedeljak 20.avgusta u 10 časova u prostorijama Udruženja roditelja “Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici, Nemanjina bb.

Odbor zahvaljujući humanim ljudima iz Republike Srpske sa 7. 200 evra tokom godine stipendira šestoro maloletne srpske dece na Kosovu i Metohiji, ili svakom detetu po 1.200 evra godišnje. Ovom stipendijom obuhvaćeno je troje dece sa severa i troje sa juga Kosova i Metohije.

Arlov će tokom trodnevne posete posetiti Gračanicu i nekoliko enklava na jugu Kosova i Metohije.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još