Đurić: Srpsko- albanski odnosi se ne mogu graditi na nerasvetljenim zločinima

Za nama je petnaest godina tuge i bola zbog terorističkog napada na srpsku decu u Goraždevcu, ali i petnaest godina uzaludnog očekivanja i nade da će taj zločin biti rasvetljen, a zločinci privedeni pravdi, poručuje u saopštenju koje je dostavljeno našoj redakciji direktor  Kancelarije za kosovo i Metohiju Marko Đurić

Deca koja su ubijena i ranjena dok su se kupala u Bistrici jesu simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u godinama po dolasku međunarodnih snaga u našu južnu pokrajinu, a njihovi prekinuti mladi životi su i danas, kao i tog 13. avgusta 2003. godine, upozorenje da zlo ne spava i da je trajan i održiv mir nešto za šta se svi moramo boriti.

Činjenica da petnaest godina ovaj monstruozni teroristički akt nije dobio sudski epilog ostaje mrlja na obrazu međunarodnih misija čiji je osnovni zadatak bio uspostavljanje vladavine prava i zakona na poratnom Kosovu i Metohiji.

Počinioci ovog zločina, kao i ubice žetelaca u Starom Grackom, porodice Stolić u Obiliću i putnika autobusa „Niš ekspresa“ kod Podujeva moraju biti kažnjeni u ime pravde, ali i kao dokaz da je vreme ideologija mržnje i zla za nama, dodaje Đurić

Budućnost srpsko-albanskih odnosa ne može se graditi na nerasvetljenim zločinima i zataškavanju istine, i zato je kažnjavanje terorista i zločinaca nesumnjivi interes oba naroda.

RKM (Saopštenje)

Comments