Apel 17 NVO za nastavak dijaloga i kompromisno rešenje

 

Grupa nevladinih organizacija sa Kosova  pozvala je Beograd i Prištinu da nastave dijalog u cilju pronalaženja realnog, održivog i kompromisnog rešenja koje bi moglo prvi put da bude dogovor Srba i Albanaca, a ne nametnuti dogovor treće strane koji se više puta pokazao nefunkcionalnim.

U otvorenoj pismu zvaničnom Beogradu i zvaničnoj Prištini te nevladine organizacije se pozivaju na odgovornost koju, kako navode, imaju prema građanima sa kojima su u prethodnim godinama naporno radili da bi društvo učinili boljim, te poručuju da “u ovom istorijski važnom trenutku ne žele da ostanu nemi i po strani dok se vode ozbiljni razgovori o životima svih nas”.

Od međunarodne zajednice očekuju podršku Beogradu i Prištini u ovom procesu, duboko uvereni da su i njima mir i stabilnost na prvom mestu kad je reč o budućnosti na ovim prostorima.
“Od naših građana očekujemo podršku ovom procesu, jer se ovaj proces tiče svih nas, a najavljeni referendum je istorijski najbolji primer demokratski izražene volje građana”, poručuje 17 nevladinih organizacija u saopštenju dostavljenom medijima.

Među potpisnicima apela su nevladine organizacije Prijateljstvo, Healthy Life, One Click, Lokalni savet mladih Leposavić, Udruženje omladine Leposavić, Cile, Centar civilnog društva Leposavić, Omladinski edukativni klub Sinergija, Udruženje poslovnih žena Avenija, Centar za zastupanje demokratske kulture, Zdravi mladi uspešni, Inicijativa za društvene inovacije Zvečan, PSZ Zvečan, Centar za razvoj ljudskih potencijala, Aletro, 4 Life, Ecologica.

Radio Kosovska Mitrovica, Saopštnje

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."