• Početna>
  • Vesti>

Tači: Kosovo će izmeniti Ustav u slučaju pripajanja doline

Zahtev albanskih predstavnika Medveđe, Preševa i Bujanovca da se pripoje Kosovu treba biti predstavljen u Briselu i korekcija granica sa Srbijom je jedino rešenje, ponovio je na konferenciji za novinare kosovski predsednik Hašim Tači. On je dodao da neće biti podele Kosova, kao ni razmene teritorija između Kosova i Srbije.

Hašim Tači rekao je da je dijalog za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine veoma težak ali neophodan proces, jer će samo postizanjem dogovora Kosovo moći da realizuje svoju evroatlansku perspektivu. On je napomenuo da pripajanje Preševske doline Kosovu ne podrazumeva podelu Kosova, razmenu teritorija, kao ni autonomiju za Srbe, već samo korekciju granica.

“Korekcija granice predviđa potpuno pripajanje Preševa, Medveđa i Bujanovca Kosovu. To bi bio transparentan i odgovoran, mirovan proces između Kosova i Srbije. Ako se obe strane slože sa tim, niko neće moći da se tome usprotivi. Ako je potrebno, Kosovo će izmeniti i svoj Ustav u slučaju pripajanja Preševske doline”, rekao je Tači.

Izvor: RTK 2

Comments

Pročitaj još