• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Neće biti tajnih rešenja, spreman sam na sve konsekvence

Budemo li se približili nekom rešenju, u šta sumnjam, izaći ću i o tome otvoreno govoriti i lično dati sve od sebe da snosim sve konsekvence, ma koliko to bilo pogubno po stranku i politiku koje vodim, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Neću dozvoliti da Srbi ostanu bez svojih prava, kao moji prethodnici, ukoliko se ikada pred vama budem pojavio sa predlogom nekog rešenja, a da li će to biti razlog za slavlje – neće. Ni nama ni drugoj strani”, poručio je Vučić u obraćanju javnosti.

Vučić: ZSO mora biti formirana,odbio sam više “planova”

Ukoliko neko želi rešenje, ZSO će morati da bude formirana, a ako ga ne želi, onda ćemo ostati u kaljuzi u kojoj ćemo se preganjati na ovaj način svakodnevno, kao što smo to činili do sada i čemu se neću nimalo radovati, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je to rekao povodom medijskih navoda da je kancelarka Angela Merkel predočila Beogradu plan ZSO plus.

Vučić: Mihajlović je pitanje za našu stranku

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom vesti o pozivanju na razgovor ministarke Zorane Mihajlović, da se radi o pitanju za stranku, koje će se rešavati na stranačkim forumima.

„Nemojte se ljutiti, ne želim danas da odgovaram na to pitanje“, kazao je on odgovarajući na pitanje novinara.

Vučić: Hvala Crgnogorcima, kako brinu o nama…

Predsednik Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas prisustvo crnogorskog predsednika vlade na proslavi Oluje i Kninu rečima:

“Hvala vam, prijatelji, kako vodite računa o Srbiji i sprskom narodu i o nasim interesima”.

Vučić: Mnogo je urađeno za Srbe na Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas pojedine navode da država ništa nije uradila za Srbe na Kosovu i Metohiji i istakao da je, naprotiv, mnogo urađeno i uloženo za naše građane u pokrajini, u obnovu obrazovnih, zdravstvenih i kulturnih ustanova, ali i u važne infrastrukturne i strateški važne objekte na KiM, uz uvećanje plata i penzija.

“Neki su nam držali pridike, a video sam da su se svi ujedinili, od bivših ministara u Tačijevoj i srpskoj vladi, do mnogih drugih, koji nikoga i ništa ne predstavljaju na KiM, neke koji su postavuili granice na Jarinju i Brnjaku i jurili Srbe koji su ih rušili, da ih haspe i osuđuju u centralnoj Srbiji…”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Vučić: Kad Biserko,Obradović i Amfilohije isto misle..

Predsednik Srbije Aleksandar Vucicć ocenio je danas da je suština pisma dela nevladinih organizacija Federiki Mogerini protiv podele Kosova samo u tome da neko drugi prizna nezavisnost Kosova.

“Ja ću se boriti za mnogo više od toga i tražiću da Srbija dobije mnogo više od onoga što su oni pismom tražili od Mogerini”, istakao je predsednik Vučić.

Vučić: Pitanjem MSP zaboli nož u srce svom narodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je obraćanjem pitanjem Međunarodnom sudu pravde (MSP) ranija vlast zabila nož u srce svom narodu.

On je, obraćajući se građanim, ukazao da Rezolucija 1244 sadrži i nepovoljne stvari po nas, koje nismo nikada hteli da čitamo našem narodu.

Vulić: Ovo je prekretničko vreme

Ovo je prekretničko vreme, narod će o svemu što je važno biti informisan u svakom smislu, odnosno znaće šta može biti posledica postizanja ili nepostizanja dogovora s Pristinom, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Kako je naveo, ovo je vreme prekretničko, a u jednom drugom smislu, u odnosu na prekretnicu koju smo uspešno savladali u ekononmskom domenu, gde smo, rekao je, krenuli makadamskim putem, a sada s brzih puteva uspešno idemo dalje.

Narod će morati da pokaže odgovornost,ja preuzimam svoju

Odgovornost za rešenje kosovskog problema, ako ga bude, moraće da pokažu svi građani, a ja neću bežati od sopstvene odgovornosti ako ne dobijemo podršku građana, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić kaže da neće da postavlja pitanje na referendumu – da li ste za ulazak u EU, a “usput i za sporazum sa Prištinom”, nego će narod imati mogućnost da se vrlo jasno, precizno izjasni o sporazumu do koga bi moglo da se dođe, ako ga bude.

Vučić: Četiri su zadatka pred nama ako hoćemo da opstanemo

Četiri su zadatka pred nama ako želimo da ostanemo i opstanemo i na Kosovu i Metohiji, ali i u Srbiji, rekao je dnas predsednik Aleksandar Vučić.

U vanrednom, obraćanju javnosti on je rekao da nam je pre svega potreban pokusaj da dođemo do rešenja za KiM, jer smo od njega sada veoma daleko.

Nema lakog, ni bezbolnog rešenja za KiM

Rešenje problema KiM nam je neophodno i to što pre, iz više razloga, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da Srbija postizanje rešenja ne vidi kao pobedu, već kao budućnost.

Vučić je u obraćanju javnosti istakao da nam rešenje treba da bi ozbedili dugotrajan mir Srba i Albanaca, sigurnosti naših građana, prostor za dalji ekonomski razvoj i popravljanje demografske slike.

Iyvor> Tanjug

Comments

Pročitaj još