• Početna>
  • Vesti>

“Srpska solidarnost hranom” iz Republike Srpske pomaže porodilištu i bebama u Pasjanu

 Članovi ogranka humanitarne organizicije “Srpska solidarnost hranom” u Republici Srpskoj, poklonili su prethodinih dana oko petnaestak higijenskih paketa  za novorođenčad u porodilištu u Pasjanu.
Pelene, cucle, flašice, inhalatori i ostala sredstva za higijenu dobro su došli za negu beba u prvim danima posle porođaja.
Glavni tehničar Zdravstvenog centra Gnjilane Sreten Trajković kaže da ovo nije prvi put da “Srpska solidarnost hranom” pomaže porodilištu u Pasjanu. Ističe da je svaki vid pomoći dobrodošao.
“U subotu uveče članovi ove organizacije doneli su higijenke pakete za novorođenčad  i to nije prvi put  da nam pomažu”, rekao je za RTV Puls glavni medicinski tehničar u Zdravstvenom centru Gnjilane Sreten Trajković i dodao da su nekoliko paketa uručili porodiljama.
Prve pakete pomoći već su dobili nedavno rođeni, Ilija i Ognjen.
Tridesettrogodišnja Zorica Dimić iz Straže koja je na svetog Iliju rodila sedmo dete, kaže da vrednost poklona nije toliko bitna, koliko je bitno da neko misli na njih. Dodaje da je izuzetno zadovoljna tretmanom koji ima u porodilištu.
Sličnog je mišljenja i majka malog Ognjena, Dijana Cvetković iz Gornjeg Kusca.  Na svet je donela drugu bebu, a pelene i ostala higijenska sredstva olakšaće im koliko toliko prve dane nakon rođenja.
Do sada su se u porodilištu u Pasjanu rodile 84 bebe, dok je 2017.godine  rođeno 103. Ako napravimo statistiku smeši nam se novi rekord kada je reč o natalitetu u Kosovskom Pomoravlju.
Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još