Srpska lista: Rada Trajković se uključila u kampanju širenja dezinfomacija i napada na predsednika i državu

Srpska lista ocenila je danas da se predsednica Evropskog pokreta Srba na Kosovu i Metohiji Rada Trajković “očekivano uključila u kampanju širenja dezinformacija i napada” na Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića u cilju, kako se navodi, “slabljenja naše pozicije u osetljivom političkom i bezbednosnom momentu”.

Srpska je optužila bivšu poslanicu Skupštine Kosova da “radi za tuđe interese, ne mareći za Srbe” jer je kako se navodi, “i do sada ćutala nad nasiljem nad Srbima na Kosovu i Metohiji”.

“Srbi na Kosovu i Metohiji joj to ne zaboravljaju, kao što joj nikada neće zaboraviti ni kikotanje sa Kušnerom i omalovažavanje Srba na pitanja novinara o ‘žutoj kući’. Na Kosovu i Metohiji više niko ne pada na njene priče o poštenju. Ko poznaje Rent-a-Radu, a poznajemo je svi na Kosovu i Metohiji, zna da ona retko izlazi u javnost a da za to nije masno nagrađena”, navodi Srpska u saopštenju.

 Rada Trajković Foto: Kossev

Predsednica Evropskog pokreta Srba Kosova i Metohije Rada Trajković optužila je predsednike Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, da žele podele među građanima, kako bi “opstali na vlasti i sakrili svoju odgovornost”.

“Taman smo se malo stabilizovali, počeli da obnavljamo odnose i život sa Albancima, škole su počele ponovo da se pune, mladi da se vraćaju i ovde stvaraju život, a oni sada hoće da nas nasilno sele na sever Kosova, jer žele etnički čiste teritorije i podelu. To je toliko neljudski i ružno, toliko bezosećajno, da sam ja šokirana”, izjavila je Rada Trajković u intervjuu za sajt Demostat.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica/ Beta

Comments