• Početna>
  • Vesti>

KFOR izvodi planirane vežbe, konvoj vozila išao Kosovom

Misija KFOR-a na Kosovu i Metohiji izvela je juče vežbe na KiM i na svom sajtu objavila je video-snimak dugačkog konvoja svojih vozila.

Vidljivi su – američki hameri, jedinice italijanskih Karabinjera, pripadnici ukrajinske vojske. Američke jedinice viđene su tako posle dužeg vremena i na Jarinju. Kadrovi kretanja jedinica KFOR-a dolaze u jeku spekulacija, ali i upozorenja o mogućim nemirima na Severu.

Vežba se izvodi kako bi se „održala spremnost“ i „operativna sposobnost“ kojima se „garantuje mirno i bezbedno okruženje i sloboda kretanja“ – saopštio je KFOR.

U međuvremenu, operativnim nalogom, Kosovska policija prekinula je odmor svojim uniformisanim članovima.

Portal Kallxo navodi da je došao u posed sadržaja pisma koje je svojim podređenima poslao direktor operative, Rašit Čaljaj.

“Zbog operativnih angažmana do daljnjeg se suspenduju odobrenja za odmore za uniformisano osoblje sve do donošenja druge odluke,” stoju u mejlu Čaljaja sa operativnim nalogom.

Kallxo je zatražio pojašnjenje od Kancelarije za medije u policiji o tome koji su razlozi za ovu odluku, ali odgovor nije bio konkretan.

“Kosovska policija, u skladu sa svojim operativnim planiranjem, takođe preduzima planiranje svojih ljudskih resursa za efikasnije obavljanje službenih dužnosti”, stoji u odgovoru policije, bez obrazloženja zašto je policija dobila ovakav nalog.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još