Bojić: Bezbednosna situacija stabilna

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić kaže da je bezbednosna situacija na severu Kosova stabilna i da policija preduzima sve mere i radnje kako bi tako i ostalo. Pojedini građani koje je anketirao Kontakt Plus radio, kažu da su zabrinuti zbog raznih glasina koje se mogu ovih dana čuti, a u vezi bezbednosne situacije na severu Kosova.

Bojić za Kontakt Plus kaže da je bezbednosna situacija trenutno mirna i stabilna, da postoje određene glasine, ali da policija može garantovati bezbednost svim  građanima.

Bojić je demantovao navode pojedinih medija da je uniformisanim članovima policije prekinut odmor.

“Svim pripadnicima koji se nalaze na godišnjem odmoru, isti nije prekinut. Uzimajući u obzir da je već jedan određeni broj službenika na godišnjem odmoru, mi smo samo stopirali odobrenje godišnjih odmora dalje, imajući u vidu da moramo preduzimati određene radnje u cilju preventivnog delovanja” – rekao je Bojić.

Građani zabrinuti za bezbednost zbog raznih glasina 

Jedan od anketiranih građana kaže za Radio Kontakt plus da je zbog raznih glasina koje se ovih dana mogu čuti, zabrinut za bezbednost.

„Kako da ne? Duboko zabrinuti smo svi, ali očekujemo da će to ipak da dođe na svoje mesto. Srbija je Srbija. Srbija je ovde prisutna i mora da bude prisutna“, kaže on.

Jedna Mitrovčanka navodi da ipak nije zabrinuta za bezbednost.

„Pa, ja nisam nikad. Ja sam medicinski radnik. Radila sam sa njima, nikad. Uvek sam bila junak i optimista. Verujem u vlast, verujem u sve. Nisu oni takvi junaci“, kaže ona.

Pa čujem, ali nisam baš zabrinuta, kaže još jedna od anketiranih sugrađanki za Kontakt plus.

“Smatram neće doći do toga. Biće dobro, biće mira, hvala Bogu“, smatra naša sagovornica.

„Pa da znate da jesam zabrinut. Gledajući televiziju, izjave… , gledajući izjave lidera Albanaca, malo smo zabrinuti, ali računamo da se neće desiti  ništa loše“, zaključuje još jedan od anketiranih građana Severne Mitrovice.

Bojić: Dva operativna plana 

Željko Bojić je rekao da Regionalna direkcija policije Mitrovica Sever trenutno sprovodi dva operativna plana – letnja sezona i povećana kontrola bezbednosti saobraćaja.

“U zoni odgovornosti Regionalne direkcije policije Mitrovica Sever nije došlo ni do jedne saobraćajne nezgode sa fatalnim ishodom niti sa teškim telesnim povredama, što pokazuje jedan dobar rad policijskih službenika koji se nalaze na terenu” – kazao je Bojić.

Izvor: Radio Kontakt Plus

 

Comments

Pročitaj još