Majko nastavlja sa provokacijama: Đuriću, Jugoslavija više ne postoji

Pandelji Majko, ministar za dijasporu Albanije, ponovio je večeras provokacije na račun Srbije nastavljajući svoju priču o ukidanju granica između Albanije i Kosova. On je na Fejsbuku objavio tekst u kome odgovara na reči Marka Đurića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji je danas Majku poručio da Kosovo i Albanija nemaju granicu i da je Enver Hodža mrtav, kao i mogućnost stvaranja velike Albanije.

“Juče u zvaničnoj poseti Prištini premijer Kosova Ramuš Haradinaj je potvrdio vest o kojoj se dugo diskutovalo između Vlada Kosova i Albanije. To je početak slobodnog kretanja ljudi i roba između naše dve države od 1. januara 2019… Premijer Haradinaj je tražio da na proslavi na koju sam pozvan zajedno sa predsednikom Hašimom Tačijem i zamenicima premijera Pacolijem i Gašijem u opštini Srbica, u senci biste čika Adema Jašarija, budem ja taj koji će objaviti da je Kosovo donelo konačnu odluku o slobodnom kretanju preko nacionalnih granica naše dve države. Pročitao sam danas da je Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo u srpskoj državi izjavio da Kosovo i Albanija nemaju granicu, da postoji samo granica između Srbije i Albanije duga 111 kilometara… Voleo bih da ti neko kaže da Jugoslavija više ne postoji… Snovi o promenama granica su konačno završeni. Kosovo je nezavisna država i to je razlog zašto je on danas direktor… Naravno”, napisao je Majko.

Izvor: Zeri, TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."