• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Čelnici Opštine ustupili plate iz budžeta RS najugroženijim porodicama

Čelnici lokalne samouprave  u Opštini Gračanica odlučili su da svoje prihode koje dobijaju iz budžeta Republike Srbije, stave na raspolaganje najugroženijim porodicama sa područja ove Opštine.

Tako će šesnaest porodica sa ukupno 47 dece, odsad svakog meseca dobijati sigurno sledovanje u iznosu od po 15.000 dinara.

Ovaj humani gest predložio je  predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

„Smatrali smo da je nepravedno da kao funkcioneri opštine Gračanica istovremeno ostvaruju prihode i iz budžeta Republike Srbije. Smatramo da je ovo pozitivan primer i pozivam sve, koji su u istoj situaciji da ga slede“, istakao je Popović nakon uručivanja ugovora.
Porodice su izrazile zahvalnost predsedniku opštine i funkcionerima koji su se odrekli primanja i naglasile da je ovaj vid pomoći i te kako značajan za opstanak njihovih porodica.

„Ja imam petroro dece, ova pomoć nam mnogo znači i došla je u pravom trenutku, pred polazak u školu. Zahvalna sam gradonačelniku“, kazala je Nataša Virijević.

„Ja sam samohrana majka, živim sa šestoro dece i ova pomoć nam mnogo znači jer živimo u teškom stanju“, rekla je Emini Eljfija iz Lapljeg Sela.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još