• Početna>
  • Vesti>

Spirić:Danas 24 a do kraja godine još 80 stanova na korišćenje

Predsednik privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, uručio je danas 24 ugovora o dodeli stanova  stambeno nezbrinutim mladim bračnim parovima i socijalno ugroženim porodicama.

Stnovi se nalaze u novosagradjenom objektu u Bošnjačkoj mahali a sredstva  u visini od 67 miliona dinara  obezbedila je  Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Spirić  je rekao da su obezbedjena dodatna  sredstva  od 226 milona dinara za izgradnju još šest zgrada sa osamdeset stambenih jedinica, koja bi trebalo e da budu podeljeni do kraja godine.

Kontrolu svrsishodnog korišćenja stambenih jedinica vršiće Direkcija za stambeni i poslovni prostor kako bi se izbegle malverzacije.

Među onima koji su danas dobili ugovore ima i povratnika.

Velimir Ilić iz Kosovske Mitrovice već godinama živi u Kruševcu. Sada se sa ženom i sinom vraća u rodni grad.

” Prezadovoljan sam i hvala puno svima. Sada imamo uslove i za proširenje porodice” kaže Ilić.

Obraćajući se novinarima Aleksandar Spirić  se osvrnuo na aktuelna politička dešavanja i rekao da je svako rešenje bolje od sadašnjeg “statusa kvo”.

“Građani ne treba da brinu zbog izjava opozicije koje se mogu čuti ovih dana.Nema nikakvih radnih obaveza i svi zaposleni normalno koriste svoje godišnje odmore” rekao je Spirić.

On je dodao da je ovo turbulentan period za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

“Ono što je za nas danas značajno  jeste da smo bili u prilici da stambeno zbrinemo 24 porodice zahvaljujući sredstvima Vlade RS, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i predsedniku Vučiću koji traga za najboljim i najadekvatnijim rešenjem za prostor Kosova i Metohije. Trenutno stanje je nepodnošljivo, neizdrživo  a mi dokazujemo da smo istrajni i nda hoćemo uz podršku države Srbije  da trajemo i normalno funkcionišemo na prostoru našeg grada  i na prostoru Kosova i Metohije” rekao je Spirić..

 

 

Izvor:Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još