Haradinaj: Prvi rezultati Nacrta statuta ZSO 4. ili 5. avgusta

Krajnji rok za  izradu Nacrta statuta Zajednice srpskih opština, nije 4. avgust, već će tada ili 5. avgusta biti predstavljeni prvi rezultati Upravljačkog tima, izjavio je na konferenciji za novinare, nakon sednice vlade kosovski premijer Ramuš Haradinaj i istakao da će proces biti nastavljen.

“Nakon što bude predstavljen javnosti, vlada i svi ostali će dati svoje primedbe i sugestije, jer na kraju moramo biti sigurni da je sve u skladu sa zakonima i Ustavom Kosova, kako je i dogovoreno”, napomenuo je Haradinaj.

Podestimo, EU je 5. aprila ove godine, nakon što je zvanična Priština ponovo aktivirala Upravljački tim, Kosovu dala rok od 4 meseca da izradi Nacrt statuta Zajednice srpskih opština. Tada je iz Brisela saopšteno da je za Kosovo “vrhunski prioritet” i da mora raditi u skladu sa “zaključenim dogovorom” o uspostavljanju ZSO.

Izvor: RTK 2

Foto:  RSE

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."