Brnabić: Namera Londona neozbiljna i politički neiskrena

Premijerka je navela i da pismo kongresmena Teda Poa u kojem traži da se objave dokumenta u vezi sa suđenjem i pogubljenjem Dragoslava Draže Mihailovića nije zvaničan zahtev Vašingtona, ali da će Srbija na njega odgovoriti.

Ana Brnabić je podsetila da je London insistirao da ostane aktivan kada je u pitanju regionalna stabilnost na Balkanu.

“Čini mi se neozbiljno i politički neiskreno”, naznačila je premijerka.

Brnabićeva je rekla da je pitanje KiM važno ne samo za dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, već i za sveukupnu regionalnu stabilnost i saradnju.

“Ne mogu da razumem da neko s jedne strane želi da bude domaćin sastanka Berlinskog procesa, a sa druge ne želi da uvrsti u dnevni red temu Kosova. Ne može biti i jedno i drugo”, zaključila je Brnabićeva.

Izvor:  RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."