Skupština Kosova danas nastavlja raspravu o dijalogu sa Beogradom

Skupština Kosova nastaviće u ponedeljak, plenarnu sednicu, koja je bila zakazana za petak, ali je odložena zbog smrti Adema Demaćija. Debata o dijalogu sa Srbijom počinje u 10 časova.

Prva tačka dnevnog reda ove sednice predviđa nastavak parlamentarne rasprave o dijalogu sa Srbijom, koja je u poslednjih nekoliko meseci podelila poziciju i opoziciju. Dok pozicija nastavlja susrete u Briselu, opozicija traži od predsednika Hašima Tačija da ne zastupa Kosovo u dijalogu, jer prema njima postoji nedostatak integriteta da to on učini.

Na kraju, reakcija je bilo i u vezi toga da će dijalog dovesti do podele Kosova, posebno nakon izjave američkog ambasadora Grega Delavija koji nije poricao da u Briselu može da se o tako nečemu govori. Nakon toga on je rekao da je njegova izjava pogrešno protumačena  u medijima.

Izvor: Zeri, TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."