Kada god da izbori budu Vuka Jeremića čeka isti rezultat i isti odgovor građana Srbije

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić kaže da “kada god da izbori budu, Vuka Jeremića čeka isti rezultat i isti odgovor građana Srbije na njegov i pokušaj njegovih sponzora da se politički povampire”.

“Jeremić bi morao da zna da srpska politika nije utočište i popravni ispit za osvedočene gubitnike, koji su podbacili na svim profesionalnim i moralnim poljima i trebalo bi da pokuša da uzme u obzir volju građana čitave naše zemlje i zauvek se skloni iz političkog života” naveo je Đurić u pisanom saopštenju za medije.

“Volja naroda može Jeremiću da se ne dopada, ali u demokratiji je glas naroda veoma važan i relevantan, a taj glas je poručio Jeremiću da za njega nema mesta u politici. Podsetiću da je na poslednjim izborima za predsednika Srbije Jeremić ostvario desetostruko lošiji rezultat od predsednika Vučića – 206.676 prema 2.012.788 glasova.

Činjenica da je na njegovu inicijativu od Međunarodnog suda pravde dobijeno savetodavno mišljenje kojim su mnoge države sveta podstaknute da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, stavila je Jeremića u red najvećih boraca za otcepljenje Kosova i Metohije od Srbije, što mu u prištinskim medijima ne zaboravljaju i predstavljaju ga njihovim herojem” istiće Đurić.

On podseća i” da je u pregovorima sa Prištinom dogovorio neke od najgorih sporazuma po Srbiju u istoriji pregovaranja, da su uz Jeremićevo odobrenje Ujedinjene nacije isključene iz pregovora Beograda i Prištine, kao i da se sa svojim kolegama iz tadašnje vlasti zavukao u mišju rupu kada su albanski secesionisti na Kosovu i Metohiji proglašavali nezavisnost”.

“Zbog svega navedenog, kristalno je jasno zašto Jeremić strahuje od izbora i volje naroda. Ali ostaje nejasno kako čak i takav beskrupulozni karijerista kao Jeremić, ako ima imalo časti u sebi, može da nastavi da se bavi politikom i u usta uzima ime naše južne pokrajine” smatra Đurić.

 

Izvor: Saopštenje

Comments