“Delfini“ šampioni Evrope, četvrti put zaredom

BARSELONA – Vaterpolisti Srbije četvrti put zaredom postali su šampioni Evrope, pošto su u finalnom meču u Barseloni, posle boljeg izvođenja peteraca, savladali domaćina Španiju. U regularnom delu susreta bilo je 7:7.

Srbija je četvrti put zaredom vaterpolo šampion Evrope! Dugo se nije desilo da bude teže, ali je možda zato i slađe. Posle boljeg izvođenja peteraca (5:3), Srbija je u Barseloni savladala Španiju i pokazala da je najbolji tim na kontinentu.

Posle četiri odigrane četvrtine bilo je nerešeno 7:7, iako su Španci tokom većeg dela susreta imali rezultatsku prednost, u nekoliko navrata i od dva gola.

Ipak, izabranici Dejana Savića u svakom trenutku su znali šta treba da rade, stigli, čak i prestigli prednost Španije, da bi u završnici meča imali i napad za pobedu.

Prlainović nije stigao da uputi šut, pa je pobednika duela između Srbije i Španije odlučivalo bolje izvođenje penala, kao i 2009. godine u finalu Svetskog prvenstva u Rimu, kada su igrale iste selekcije.
I rezultat je ponovo bio isti!

Svi srpski vaterpolisti bili su precizni – Filipović, Prlainović, Aleksić, Mandić i Ćuk, dok je u španskom timu bio neprecizan Fernandez.

U regularnom delu igre, Prlainović je dao dva gola, a u strelce su se upisali Nikola Jakšić, Aleksić, Stefan Mitrović, Mandić i Ćuk.

Kod Španije su po dva puta pogodili Felipe Perone i Blai Malarah.

Srbija je tako, ako se računaju i medalje Jugoslavije, osmi put postala šampion Evrope, četvrti put zaredom, što nikome nije pošlo za rukom već 80 godina.

 

Izvor RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."