• Početna>
  • Vesti>

Rusko ministarstvo: Putin i Tramp se nisu dogovarali o Kosovu

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je dezinformacijom saopštenja medija o tome da se navodno američki predsednik Donald Tramp na sastanku sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Helsinkiju složio sa razmatranim predlozima da vlasti Srbije priznaju nezavisnost Kosova u zamenu za teritorije.

Kako prenosi “Sputnik”, u komentaru Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije navodi se da je Ministarstvo skrenulo pažnju na članke u ruskim medijima zasnovane na kosovskom listu “Gazeta ekpres”. List je, pozivajući se na diplomatske izvore, tvrdio da je na samitu Rusije i SAD u Helsinkiju američki predsednik pristao na navodno razmatrane predloge o priznanju nezavisnosti Kosova od strane Beograda, ukoliko severne teritorije u kojima žive Srbi pripadnu Srbiji.

“Sa potpunom odgovornošću tvrdimo da je to apsolutna dezinformacija, kao i druge pretpostavke koje su se u poslednjih nekoliko dana pojavljivale u štampi oko nekih “posebnih aranžmana”, koji su se navodno desili u Helsinkiju”, navodi se u komentaru ruskog Ministarstva.

Prvi sastanak u punom formatu između predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, održan je 16. jula u Helsinkiju.

 

Izvor: TV Most / Sputnik

Comments

Pročitaj još