Arifi: Ako se misli o prekrajanju granica, rat je neizbežan

Avni Arifi, šef prištinskog tima u dijalogu sa Beogradom, izjavio je danas da ako neko razmišlja o prekrajanju granica na Balkanu, rat će biti neizbežan.

“Ne zato što ovo želimo, ili zato što želimo da pretimo nekome, već zato što onog trenutka kada bi granice bile precrtane, to bi nas odvelo na put u ćorsokak”, rekao je Arifi za televiziju TV7.

“Želimo uzajamno priznanje. To znači uspostavljanje bilateralnih odnosa baš kao sa drugim susednim državama. Podela noke opcija na stolu u pregovorima. To je crvena linija koju vlada neće preći. Ni jedna institucija ne bi trebalo da padne pod uticaj srpske propagande i da pregovara o tom pitanju”, kazao je Arifi, prenosi Unmik u svom današnjem pres klipingu.

To isto je pre samo par dana rekao i kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

On je protiveći se ideji Ljuftija Hazirija o razmeni teritorija rekao:

“Podela (Kosova) za mene znaci rat, ja kažem to bez oklevanja i rizično je da se govori o podeli”, rekao je Haradinaj, govoreći o pitanju razmene teritorija za tv Dukađini.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."