Simić: Razgovarali smo otvoreno o položaju našeg naroda na KiM

Predstavnici Srpske liste razgovarali su u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prema rečima potpredsednika liste Igora Simića srpski predsednik obavestio ih je da trenutno nema rešenja za pitanje Kosova i Metohije koje bi bilo opipljivo i koje bi moglo da se ponudi građanima.

“O položaju našeg naroda na KiM razgovarali smo otvoreno. U tom tonu je i predsednik Srbije rekao da trenutno nema rešenja koje bi bilo opipljivo”, preneo je Igor Simić “Tanjugu”

Na sastanku, koji je inače trajao više od četiri sata, je pre svega bilo reči o političko-bezbednosnoj situaciji i teškom položaju Srba na KiM, dijalogu koji se vodi, ali i fazi u kojoj se Srbija trenutno nalazi.

Simić je napomenuo i da se politički predstavnici Srba sa KiM, u svakom slučaju, o svemu konsultuju sa Beogradom.

Potpredsednik Srpske liste podvukao je da ta lista ima apsolutno poverenje u predsednika Vučića, a da to poverenje nikad nije bilo dovođeno u pitanje, što su pokazali i izbori na KiM.

On je poručio onima “koji sebe smatraju patriotama i napadaju svaki mogući predlog koji se pomene…da prestanu da se junače po pitanju Kosova i Metohije, jer je u pitanju budućnost Srba koji žive na tim prostorima, ali i celokupnog srpskog naroda”.

Simić je napomenuo i situaciju od pre nekoliko dana kada su albanski mediji na “udarnim” stranama zahvaljivali Vuku Jeremiću zbog odluke Međunarodnog suda pravde kojom je, kaže, potvrđena i legalizovana deklaracija o nezavisnosti Kosova.

 

Izvor:  RTS / Tanjug

Comments