Muzilice za poljoprivrednike iz opštine Gračanica

Porodici Vojislava Mikića iz Sušice i Milutina Ristića iz Livađa, opština Gračanica donirala je opremu za mužu, kako bi im olakšala bavljenje poljoprivredom.

Po jednu muzilicu za krave porodicama Mikić i Ristić danas su uručili predstavnici opštinskog Odeljenja za poljoprivredu, saopštila je Informativna služba Opštine Gračanica.

Opremu za mužu obezbedila je opština Gračanica preko Udruženja stočara. Obe porodice zahvalne su opštini Gračanica i predsedniku Srđanu Popoviću na dodeljenoj pomoći.

Devetočlanoj porodici Vojislava Mikića iz Sušica poljoprivreda je osnovni izvor prihoda. Obrađuju 60 hektara zemlje i imaju desetak grla krupne stoke.

Prema Mikićevim rečima, muzilica je za njihovo domaćinstvo velika pomoć.

“Do sada nikad ništa nisam dobio, tako da ovo veoma znači. Radimo puno zemlje, a zahvaljujući muzilici manje vremena će trebati oko stoke. Ovde živimo i radimo, želimo da ostanemo i dalje se bavimo poljoprivredom. Zahvalni smo opštini Gračanica i predsedniku Srđanu Popoviću”, kazao je Mikić.

Muzilica za krave uručena je i osmočlanoj porodici Milutina Ristića iz Livađa. Ristić obrađuje oko sedam hektara zemlje i ima šest krava muzara.

“Nisam imao muzilicu i dosta vremena mi je trebalo oko muže, star sam čovek i mnogo sam se mučio. Imam malu penziju tako da od poljoprivrede živimo, prodajemo sir i mleko. Od poljoprivrede može da se živi i zaradi, ali je potrebno mnogo rada”, kaže Ristić.

U cilju podrške poljoprivrednicima, pomoć u vidu motokultivatora dobile su i porodice Svetislava Trajkovića iz Slovinja, koja danas živi u Batusu i Tomislava Dimitrijevića iz Gračanice.

Šestočlana porodica Trajković obrađuje 8 hektara zemlje i ima pet krava muzara, dok četvoročlana porodica Dimitrijević iz Gračanice obrađuje četiri hektara zemlje, a na placu od 20 ari u plastenicima gaji povrće.

Milošu Rajkoviću iz Skulaneva, predsednik opštine Gračanica juče je uručio mešaonu za pravljenje stočne hrane, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

 

Comments

Pročitaj još