• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija formirala Operativnu grupu za sprečavanje saobraćajnih nesreća

Kosovska policija formirala je Operativnu grupu za sprečavanje saobraćajnih nezgoda, saopštila je Kosovska policija. Uputila je još jednom i javni apel učesnicima u saobraćaju, a posebno vozačima – da poštuju zakon, pravila i saobraćajne znakove. Primenjivaće, ističu – politiku nulte tolerancije za sve prestupnike. Ova grupa formirana je nakon niza teških saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodima.

“Akcioni plan prevencije Operativne grupe predviđa uključivanje, koordinaciju različitih jedinica na terenu, na putevima, kontrolnim punktovima, kao i primenu različitih naprednih metoda, a kako bi se postigla sveobuhvatna prevencija nezgoda, a posebno onih sa smrtnim posledicama. Isto tako, radi ostvarivanja dinamičnog uticaja na vozače, primenjivaće se politika nulte tolerancije za sve prestupnike”, stoji u saopštenju Kosovske policije.

Ova policija prethodno je pokrenula i kampanju “Za bezbedniju godinu u saobraćaju”, uputila i više apela javnosti na opreznost, a posle statistike da su pedeset i dve osobe poginule u saobraćajnim nesrećama za prvih šest meseci ove godine.

Statistika se, međutim, uvećala i ovog meseca. Juče su tri osobe poginule u saobraćajnoj nesreći u selu Iglarevo. Za vikend je takođe zabeležen smrtni slučaj – u Južnoj Mitrovici. Sredinom meseca na putu Uroševac-Gnjilane poginula je jedna osoba. Početkom jula kod Suve Reke poginula je petočlana albanska porodica sa Kosova, sa troje dece, koja je živela u Švajcarskoj i koja je bila na godišnjem odmoru.

Sto trideset i sedam osoba izgubilo je život  u saobraćajnim nesrećama tokom 2017.

 

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još