• Početna>
  • Vesti>

Đurić sa Jenčom: Opredeljenost Beograda za rešavanje problema u regionu kompromisom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa pomoćnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za politička pitanja Miroslavom Jenčom.

Đurić je predstavnika UN upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, i još jednom naglasio opredeljenost Beograda za rešavanje problema u regionu kompromisom i mirnim putem, navodi se u saopštenju.

Ističući značaj angažmana UN za zaštitu položaja i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, Đurić je izrazio očekivanje da će UNMIK nastaviti da deluje na terenu u nesmanjenom kapacitetu i statusno neutralno, insistirajući na poštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je naglasio i da je važno da međunarodna javnost o situaciji na Kosovu i Metohiji i nadalje bude informisana kroz redovne tromesečne izveštaje UNMIK-a, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Sastanku je prisustvovala i predstavnica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefica Kancelarije UN u Beogradu Simona-Mirela Mikulesku.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još