• Početna>
  • Vesti>

Na mestu gde je ubijen Oliver Ivanović prijatelji položili cveće

I nakon šest meseci od ubistva lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda (GI SDP) Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, ubice i nalogodavci su i dalje nepoznati. Na mestu gde je ubijen, njegovi prijatelji i saradnici, kao i švajcarski ambasador u Prištini Jean-Hubert Lebet položili su cveće i zapalili sveće.

Funkcionerka Građanske inicijative SDP Ksenija Božović kaže da ni nakon šest meseci nema novih detalja u vezi istrage Ivanovićevog ubistva.

“Jedini novi detalj za ovih šest meseci jeste sastanak Tužilaštva Beograda i Prištine u Prištini, ali nešto zvanično ili neki detalj sa tog sastanka do današnjeg dana nemamo ni mi, a koliko vidimo ni javnost” – podvukla je Božović.

Ona je rekla da pozivaju predstavnike tužilaštava iz Beograda i Prištine, ali i međunarodne zajednice, da izađu u javnost sa nekom informacijom o istrazi ubistva i razmisle o porodici i saradnicima Olivera Ivanovića koji svakodnevno čekaju da saznaju istinu.

“Bilo kakav detalj neka  kažu. Podsećamo ih da najveću odgovornost imaju svi oni, a mi ćemo i dalje nastaviti da postavljamo pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića i čekaćemo odgovor” – kazala je Božović

 

Advokat  Ljubomir Pantović  kaže da je veliko razočaranje što posle šest meseci nema baš nikakve informacije o tome ko je ubio Olivera Ivanovića, ko je to naložio, ko su inspiratori tog zločina, uprkos glasnim najavama da će biti sprovedena brza i efikasna istraga, da će svi izaći u javnost sa podacima ko su ti ljudi koji su skrivili njegovu smrt i da će javnost biti iznenađena zbog tih podataka.

“Međutim, nažalost, šest meseci je prošlo , ništa se ne dešava i bojim se da, na neki način, moj utisak je da Olivera Ivanovića po drugi put ubijaju” – rekao je Pantović.

Pantović objašnjava da Tužilaštvo ima praksu, a tako je i po zakonu, da ne obaveštava javnost redovno o toku istrage, i sa te formalne strane ne može biti nekih posebnih zamerki.

Međutim, ističe on, bilo je fer, prema Ivanoviću i građanima da se da barem nekakva neformalna informacija o tome dokle se stiglo i šta se u istrazi radi.

Zbog svega, Pantović nije optimista kada je u pitanju konačan ishod ovog postupka.

“Na sva pitanja Tužilaštvo ima samo jedan odgovor – istraga je u toku, ne možemo davati nikakve informacije. Formalno, istraga se sprovodi, veliki broj svedoka je saslušan na dva fronta, međutim, bojim se da za sada nikakvih konkretnih rezultata nema i moram da kažem da nisam optimista po konačnom ishodu ovog postupka” – naglasio je Pantović.

 

 

Izvor / foto : Radio Kontakt plus

 

Comments

Pročitaj još