Brnabić: Priština sprečava svaki ozbiljan dijalog

Premijerka Srbije Ana Brnabić je u intervjuu za RTS iz Londona ukazala na značaj ekonomskog povezivanja regiona, kao i na značaj stavljanja mladih u fokus. Komentarišući dijalog Beograda i Prištine, rekla je da je Srbija konstruktivna, dok Priština pokušava da spreči svaki ozbiljan dijalog.

Ana Brnabić je ocenila da se ponavlja ono što se već dogodilo sa Briselskim sporazumom i sa Zajednicom srpskih opština.”Kada imate konstruktivan Beograd, toleranciju i stabilnost, s druge strane imate Prištinu koja pokušava da spreči svaki ozbiljan dijalog”, rekla je premijerka.

U Londonu je, kaže,  srela kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. “U prolazu sam mu rekla da vidim da se nastavlja praksa hapšenja Srba. Pokušao je da mi objasni da nije baš tako”, rekla je Brnabićeva dodajući da obično nema interakciju sa njim, ali da je ovaj put morala da mu kaže “da je besmisleno ono što radi i kako radi”.

Govoreći o samitu, Brnabićeva je rekla da je od Trsta moglo više da se uradi, ali da su to kompleksni procesi i da je svaki napredak značajan.

 

Izvor RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."