Vučić: Ponudiću rešenje ako bude pronađeno, a narod će biti vrhovni sudija

Beograd — Predsednik Srbije izjavio da će ponuditi rešenje za KiM, ako bude pronađeno, kao i da će se o tom predlogu izjasniti narod i biti “vrhovni sudija”.

“Za tango je potrebno dvoje, ne zavisi sve od nas, radiću svaki dan i boriću se svaki dan, da nekakvo kompromisno rešenje pronađemo. Ako ga pronađemo ponudiću ga narodu, neka narod kaže da li želi ili ne i narod će biti vrhovni sudija”, rekao je Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje koliko je vremena potrebno da se pronađe rešenje za KiM.

Kako je rekao, a ako se ne pronadje rešenje za KiM, neće imati šta da se ponudi narodu. “Ali, u svakom slučaj, boriću se za budućnost Srbije, kao što ću se boriti za interese ne smao Srba na KiM za njihovu bezbednost, za naše crkve i manastire, ali i za interes Republike Srbije”, naglasio je predsednik.

Na pitanje kako komentariše napade opozicije da vlast radi sve da preda Kosovo, Vučić je rekao da ne zna samo “šta bi neko mogao da izgubi posle njihove vladavine”.

“Posle vladavine Đilasa, Jeremića, DSS, Boška Obradovića, jer su svi zajedno vladali i upravljali Srbijom. Šta još imam da izgubim, koji deo KiM još nisu predali. Ja mislim da Srbija samo može da dobije u mnogo čemu, a vi mi recite šta je to što Srbija još može da izgubi. Gde to još nisu postavili granicu. Kod Zubinog Potoka su otvorili granični prelaz na Brnjaku, jesam li ja to uradio ili Jeremić Đilas, Obradović i DSS. Jesu li oni postavili granični prelaz na Jarinju ili ja i da li je u njihovo verme proglašena nezavinsot Kosova ili u naše vreme. Je li u njihovo vreme bio 17. mart ili u naše vreme…”, naveo je Vučić.

Kaže da stalno mora da brani našu poziciju i da se pravda iako su oni napravili slučaj pred Međunarodnim sudom pravde, sa jasnom presudom koja kaže da Kosovo nije steklo nezavisnost nelegalnim i nelegitimnim putem.

“A to je, pitanje traženo od strane Jeremića, Đilasa i DSS, oni su tražili odgvor na ta pitanja, ne mi. Šta možemo još da izgubimo? Da li neko stvarno misli i veruje u njihovu priču kako je neko nešto obećao nekome na zapadu, nemojte da ste deca, oni ne mogu da se suoče sa tim da postoji neko ko će strateški da razmišlja. Ne na način na koji oni razmišljaju kao slot mašina – koliko će para da strpaju u svoje džepove i koliko od nekog drugog para mogu da uzmu”.

Vučić naglašava da neko, za razliku od njih, razmišlja i kakva je naša ekonomska situacija i demografska pozicija i koliko nam ljudi odlazi iz zemlje i šta je to što od KiM možemo da dobijemo za Srbiju i šta možemo da dobijemo za srpski narod na KiM.

“Ako vam je politika da nekog optužujete, da je kriv za nesto što ste vi već izgubili i to svojom nesposobnošću da bilo šta za uzvrat dobijete za Srbiju. Mislim da je to pogrešna politika. Ssto se tiče legitimiteta, ja to prihvatam da su oni veoma popularni, a da ja to nisam”, poručio je Vučić.

 

Izvor Tanjug/RTS

Comments