Petorica uhapšenih Srba puštena na slobodu

Meštanin sela Šilova Nenad Stojanović koji je zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju kao automehaničar, pušten je danas oko 13 časova na slobodu, nakon što je dao izjavu istražnim organima u Prištini, saznaje Puls.

“Terete me za teška krivična dela i tvrde sam ja, navodno, branio mladićima iz Kosovskog Pomoravlja da se priduže Kosovskim bezbednosnim snagama, što sam negirao”, kaže vidno uzrujan Nenad, koji je ponovo sa svojom porodicom.

Prethodno su posle saslušanja u kameničkoj policiji oslobođena i braća Aleksandar i Predrag Đorđević iz sela Berivojca.

Na slobodi su i načelnik Kosovsko pomoravskog okruga Radovan Stojković i direkror filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić, potvrdio je za Puls advokat Vasilije Arsić.

Njih petoricu rano jutros privela je specijalna kosovska policija u kojoj je učestvovali najmanje 30 maskiranih pripadnika naoružanih dugim cevima. Kako je saopšteno, oni se terete da su delovali protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova.

 

Izvor: RTV Puls

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."