Popović: Za Ruse je Kosovo neodvojivi deo Srbije

Odgovarajući na tvrdnje opozicije da će Vlada okrenuti leđa Rusiji i optužbe da će predati Kosovo, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je u Guči da to nije tačno i da Srbija ima izvanredne odnose sa Ruskom Federacijom kao što ima odlične odnose i sa Evropskom unijom, Amerikom i Kinom.

“To je naša politika. Jedina smo zemlja koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji niti će ikada to uraditi, a od Rusije imamo podršku po pitanju statusa Kosova i Metohije. U mojoj nedavnoj poseti kolegama na fakultetu Tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici i Univerzitetu u Prištini, u razgovoru sa gradonačelnikom Prištine preneo sam poruke iz Rusije”, rekao je Popović.

Popović je na konferenciji za štampu, gde će biti domaćin predstojećeg 58. Sabora trubača avgusta Popović je naveo da se poslednjih nedelja susretao sa članovima ruske Vlade i predstavnicima partije Jedinstvena Rusija koji su bezrezevno podržali Srbiju i rekli da su uvek uz Srbe koji treba da ostanu na Kosovu.

“Podržaće svaki kompromis koji Republika Srbija napravi po pitanju Kosova, naravno baziran na Rezoluciji Saveta bezbednosti 1244, koju Rusija potpuno podržava i Ustava RS, jer je Kosovo za Rusiju neodvojivi deo Srbije”, rekao je Popović.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još