• Početna>
  • Vesti>

Popović sa ambasadorom Francuske o saradnji na zajedničkim projektima

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sastao se danas sa amabasadorom Francuske na Kosovu Didierom Šaberom.

Predsednik Popović je ambasadora Šabera upoznao sa stanjem u opštini Gračanica, sa projektima koji se realizuju u cilju unapređenja života građana kao i potencijalom u oblasti turizma, kao jedne od najvažnijih grana razvoja opštine Gračanica.

Oni su razgovarali o političkim, ekonomskim i privrednim temama, kao i o mogućnostima saradnje na zajedničim projektima. Složili su se da je unapređenje saradnje u interesu građana i da je saradnja ostvariva u nekoliko oblasti, a posebno u kulturi.

Francuski ambasador je informativnoj službi opštine Gračanica kazao da je razgovor sa prvim čovekom opštine Gračanica protekao u dobroj i konstruktivnoj atmosferi. Predsedniku Popoviću zahvalio se na srdačnom prijemu i istakao da opština Gračanica ima veliki potencijal za dalji razvoj:

“Normalno je da dođem u opštinu Gračnica koja je jedna od najvećih na Kosovu. Razgovarali smo o situaciji u lokalnoj samoupravi, ekonomskoj i razvojnoj perspektivi, kao i o mogućnostima saradnje opštine Gračanica i Francuske u oblasti kulture i obrazovanja. Dogovorili smo da što pre organizujemo radni sastanak na kojem bi definisali projekte na kojima bi mogli zajedno da radimo, kako bi poboljšali životne uslove meštana”, kazao je Šaber u izjavi opštinskoj Informativnoj službi.

Sastanku su prisustvovali i direktorka obrazovanja i kulture opštine Gračanica kao i ataše za kulturu Ministarstva Francuske na Kosovu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još