• Početna>
  • Vesti>

Hodžić: Radovi na rekonstrukciji ulice Lole Ribara biće završeni u septembru

Radio emisija:

 

Radovi na rekonstrukciji ulice Ive Lole Ribara  je neophodno da se završe kvalitetno i što kraćem roku, jer moramo obezbediti da grad ponovo funkcioniše obzirom na to da je taj  deo naše male opštine praktično blokiran, izjavila je gostujući u program Radio Kosovske Mitrovice glavna izvršna službenica Adrijana Hodžić.

“Ova ulica je poluzatvorena, jer smo morali da imamo razumevanja za naše građane koji žive u ovom delu. U saradnji sa policijom, izvođačima, i inspekcijama koje rade u našoj opštini i okviru Privremenog organa , obzirom da blisko sarađujemo po pitanju ovog projekta, mi izlazimo u susret našim sugrađanima” rekla je ona i apelovala na nesavesne vozače da vode računa prilikom parkiranja vozila, jer su proteklih dana bili u situaciji da ponovo rade završeno,  koje je oštećeno parkiranjem na sveže završenim radovima.

Policija će biti rigorozna i iskoristiće mogućnost kažnjavanja svakog nesavesnog građanina koji ne bude poštovao rad i pravila tokom izvođenja radova. Kompletna rekonstrukcija ulice biće završena početkom septembra, dok će rekonstrukcija samog kolovoza i trotoara, biti završena ranije, verovatno polovinom avgusta.

Hodžić podseća da je Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica obezbedio besplatan parking preko puta Tehničke škole, kako bi se olakšalo parkiranje dok je ulica zatvorena.

Vrednost projekta rekonstrukcije ulice koji uključuje i javnu rasvetu,  sanaciju vodovoda i kanalizacije je 438.903 evra.

 

Šta se gradi u centru Severne Mitrovice ?

 

Opština Severna Mitrovica ozbiljno se bavi pitanjem ekonomskog razvoja, tako da postoji nekoliko planova za deo u samom centru Severne Mitrovice, kod solitera “Metohija”, gde je u toku  rušenje montažnih i nelegalnih objekata, kaže Adrijana Hodžić, šefica opštinske administracije.

“Mislim da ćemo se tu na kraju odlučiti zajedno sa SO Severna Mitrovica da se napravi jedan atraktivni objekat koji će imati pozitivnog uticaja kada je u pitanju ekonomski razvoj Opštine Severna Mitrovica” kaže ona .

 

100 hiljada evra za renoviranje stambenih objekata socijalno ugroženim licima

Očekujemo da ovog meseca krenemo sa renoviranjem stambenih objekata za socijalno ugrožena lica, kaže Hodžić. “Centralne vlasti su Severnoj Mitrovici dali 100 hiljada evra, koje možemo da potrošimo u ove svrhe. Tenderske procedure su završene, trenutno smo u fazi kada moramo da napravimo odabir  najugroženijih proodica kojima treba najhitnije pomoći. Ono što je jako teško za našu adminsitraciju jeste činjenica da mi imamo preko 3 hilajde zahteva, a sa 100 hiljada evra nećemo moći da pokrijemo mnoge zahteve, ali potrudićemo se da ono što budemo radili bude pomoć za lica koja nemaju primanja i eventualno porodice koje imaju bolesnog člana” naglašava .

 

311 hiljada evra za radove na obrazovnim institucijama

 

U okviru obrazovanja i nauke nastavlja se sa podrškom za školu osnovnu školu “Branko Radičević, Tehničku školu školu “Mihajlo Petrović Alas”, dok se u osnovnoj školi “Sveti Sava” radi dogradnja svlačionice. U toku su  radovi uređenja  terena ispred Srednje medicinske škole, što je ukupno za obrazovanje 311 hiljada evra za 2018. godinu, koje je opština Severna Mitrovica imala na raspolaganju. “Potrebe su mnogo veće. U toku je projekat obnove objekta i rekonstrukcije ulaza i  izgradnje video kamera na Ekonomskom fakultetu, gde je opština učestvovala iz kategorije subvencija. Vrednost projekta je  76. 500 evra, a u izvođenju ovog projekta finansijski je  pomoglo Ministarstvo za adminsitraciju i loklanu samoupravu” kaže Adrijana Hodžić, glavna izvršna službenica.

 

Spremni projekti za rekonstrukciju glavne i ostalih ulica, traže se donatori

 

“Naši timovi su pripremili glavne projekte za rekonstrukciju glavne ulice Kralja Petra koja podrazumeva deonicu od spomenika Knezu Lazaru, pa sve  do izlaza iz grada do benzinske pumpe.  Pipremili smo glavni projekat i za rekonstrukciju ulice koja se kreće od Tehničke škole pa sve do autobuske stanice, i ulice  od trgovine Sokolica,  pa sve do studentskih domova i Rektorata, kaže Hodžić i dodaje da se trude da nađu donatore za neke od ulica,  već i ove godine. “Nastavićemo sa rekonstrukcijom naših ulica, što podrazumeva vodovodnu i kanalizacionu mrežu, elektroinstalacije uključujući i javnu rasvetu. Ono što je bitno jeste da ne odustajemo” kaže ona.

 

Uskoro početak rada nove vatrogasne stanice

 

Izgradnja vatrogasne stanice je pri kraju, i ja se nadam da ćemo uz završenu administraciju vrlo brzo ovaj objekat pustiti u korišćenje, rekla je Hodžić, ističući da se  brzim tempom nastavljaju radovi na sportskoj hali.  “Mi imamo preko dve hiljade regsitrovanih sportskih  talenata koji nemaju gde da uvežbavaju svoje talente. Ovaj objekat značiće i za svu našu decu gde će moći da kvalitetno utroše svoje vreme”.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još