Đurić Veseljiju: Možda bi trebalo da počne da čita ako ume

 

“Dobro je što je predsednik skupštine Privremenih institucija samouprave u Prištini Kadri Veselji primetio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić čita – možda bi i on trebalo da počne da čita ako ume, pošto im politika i ponašanje nije baš najpismenije” kaže u saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić reagujući na izjavu predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija koji je ranije danas poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da “umesto što čita 500 stranica izveštaja o Kosovu treba da pročita Ustav Kosova da bi shvatio konkretnu realnost”.

“Takođe je dobro što Veselji prati sve političke izjave i aktivnosti predsednika i drugih zvaničnika Srbije i obraća im se javno i direktno, jer Srbija jeste, bez obzira na pravosudne postupke protiv njega, i njegova država.

Ono što je, međutim, zanimljivo jeste sve izraženija nervoza, koja jasno pokazuje da u Prištini nešto ipak ne ide baš po planu” navodi se u Đurićevom saopštenju.

Vučić je ranije danas izjavio da se Kosovom bavi na dnevnom nivou, da dnevno čita izmedju 500 i 600 strana dokumenata, što tajnih, što javnih, i da će pred narod izaći s predlogom o Kosovu i Metohiji kad bude znao šta je maksimum koji može Beograd da dobije.

 

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."