• Početna>
  • Vesti>

Srpska i kosovska policija na sastanku u vezi sa istragom Ivanovićevog ubistva

Sa dan zakašnjenja, i to na Fejsbuk stranici, misija EU za vladavinu prava na Kosovu objavila je fotografiju – za javnost, do sada, neviđene prilike: Policije Kosova i Srbije za istim stolom o ubistvu Olivera Ivanovića.

Uz fotografiju i kratak opis bez detalja, uključujući i taj – gde je sastanak održan:

„Zamenik šefa misije EULEX-a, Bernt Tran (Bernd Thran), juče je omogućio sastanak između policijskih službi Kosova i Srbije kako bi pomogao u povećanju razmene informacija i saradnje između policijskih službi u istrazi ubistva Olivera Ivanovića. Gospodin Tran je rekao: ‘Sastanak je bio izazovan, ali i uspešan – obe policijske službe pristale su da se ponovo sastanu početkom avgusta’.“

Na zvaničnom sajtu EULEX-a, nema još uvek informacija o ovom sastanku.

Oliver Ivanović ubijen je s leđa sa šest hitaca 16. januara u jutarnjim satima pred prostorijama svoje kancelarije u centru Kosovske Mitrovice. Bio je najpoznatiji lider kosovskometohijskih Srba od 1999. Suđeno mu je za ratne zločine u sudskom procesu koji je vodilo upravo sudsko veće EULEX-a, a pred kojim je i osuđen na devet godina zatvora.  Manje od godinu dana pred ubistvo oslobođen je da se brani sa slobode u ponovljenom sudskom procesu i to nakon što je u pritvoru proveo skoro tri i po godine. U javnosti, uključujući i značajan deo međunarodne, pre svega onih koji su sarađivali sa Ivanovićem tokom godina, ostao je jedinstven utisak da se radilo o nepravednom, odnosno montiranom procesu, kako je sam Ivanović govorio od prvog dana svog pritvora.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još